25. října 2008

Výlov

Dnes se v českolipském okrese kromě senátních voleb, ve kterých neuspěl dosavadní hejtman Libereckého kraje Skokan (kterého jsme nedávno potkali na vzpomínkové slavnosti u pomníku na hranicích), konala i řada jiných akcí. U nás to byl výlov Cvikovského rybníka (někdy nazývaný i Kunratický, u Drnovce).
Byl mlhavý den, jak to u výlovů bývá, ale velkou účast diváků z okolí to neodradilo. To, že pod výpustí rybáři kromě malých prchajících rybek zachytili i plno raků (kteří budou do rybníka vráceni), svědčí o dobré kvalitě vody. Záporem byla skutečnost, že se letos ryby na místě neprodávaly.
Jednoho z Trávnických skutečnost, že si kapra nepřiveze, tak rozrušila, že na zpáteční cestě způsobil malinkatou dopravní nehodu. Jen tak tak a řešila to MP Cvikov. Poškozený si svou popelnici cenil vysoko a dal se ukonejšit jen finančním obolusem.
Snad se časem do našich potoků a říček v okolí vrátí i ve větším množství i pstruzi. Pamětníci vzpomínají, jak je ještě v šedesátých letech chodili pytlačit. Dnes aby je pohledal (tedy ty pstruhy, pamětníků je dost).

Komentáře:
Drobná korekce - MP nevolána, vyřešeno domluvou zúčastněných.
MR.
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]