23. března 2011

Kuchařský koutek Marušky Dobromily ..

Abychom obsah blogu zpestřili, budeme občas uveřejňovat recepty jedné naší spoluchalupářky. Dnes to budou dva recepty - paštika a langoše.

Domácí paštika

Ingredience

220 g plátkové anglické slaniny

280 g vykostěného kuřecího masa

250 g vařeného vepřového masa

1 lžice citronové šťávy

2 vejce

1/2 malé cibule

2 lžice petrželky

1 lžička soli

1 lžička pepře

1 lžička olivového oleje

Postup

Formu vyložíme plátky slaniny (překrývaně). Jednu třetinu kuřecího masa nakrájíe na proužky, pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet. Zbytek kuřecího masa umeleme spolu s vepřovým a cibulí ve strojku. Polovinu směsi natlačíme do formy, na ni položíme proužky kuřecího masa a pokryjeme zbytkem namleté směsi. Přikryjeme zbytkem slaniny a alobalem (pomažeme olejem). Formu postavíme do pekáčku, zalijeme do 2/3 vodou a pečeme v troubě při 160 stupních asi 40 až 50 minut.

Lángoše

Ingredience

1/2 kg hladké mouky

3 dkg droždí

300 ml mléka

sůl, 1 kostka cukru, olej na smažení, česnek, kečup, tvrdý sýr

Postup

Z droždí, cukru a mléka si uděláme kvásek, dáme ho do mouky a zaděláme těsto do hladka. Necháme vykynout na teplém místě, uděláme placičky a opékáme je na oleji. Hotové lángoše potřeme podle chuti česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře:
Tak pán je i kuchař...HMMMM !!
 
Pán je spíš konzument .... :-))
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]