23. března 2011
Kuchařský koutek Marušky Dobromily ..
Abychom obsah blogu zpestřili, budeme občas uveřejňovat recepty jedné naší spoluchalupářky. Dnes to budou dva recepty - paštika a langoše.
Domácí paštika
Ingredience220 g plátkové anglické slaniny
280 g vykostěného kuřecího masa250 g vařeného vepřového masa
1 lžice citronové šťávy2 vejce
1/2 malé cibule2 lžice petrželky
1 lžička soli1 lžička pepře
1 lžička olivového olejePostup
Formu vyložíme plátky slaniny (překrývaně). Jednu třetinu kuřecího masa nakrájíe na proužky, pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet. Zbytek kuřecího masa umeleme spolu s vepřovým a cibulí ve strojku. Polovinu směsi natlačíme do formy, na ni položíme proužky kuřecího masa a pokryjeme zbytkem namleté směsi. Přikryjeme zbytkem slaniny a alobalem (pomažeme olejem). Formu postavíme do pekáčku, zalijeme do 2/3 vodou a pečeme v troubě při 160 stupních asi 40 až 50 minut.Lángoše
Ingredience1/2 kg hladké mouky
3 dkg droždí300 ml mléka
sůl, 1 kostka cukru, olej na smažení, česnek, kečup, tvrdý sýrPostup
Z droždí, cukru a mléka si uděláme kvásek, dáme ho do mouky a zaděláme těsto do hladka. Necháme vykynout na teplém místě, uděláme placičky a opékáme je na oleji. Hotové lángoše potřeme podle chuti česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]