22. února 2012

Když se není v Trávníku

tak se i tak stále něco děje. Jsou období na podzim a na přechodu zimy a jara, kdy se na chalupy jezdí řidčeji. To ale neznamená, že se společenské styky chalupářů přerušují.
V Trávníku je zavedené, že v pátek večer se dorazivší pražští chalupáři scházejí v místní osvěžovně, aby se domluvili, co se o víkendu bude dít. Kromě toho tam byly zavedeny tak zvané svačinky - v neděli a ve středu se v podvečer ve zmíněné osvěžovně scházejí ti, co na chalupách zůstávají až do pondělka a samozřejmě ti chalupáři-důchodci, kteří v Naději a Trávníku mají své trvale přechodné bydliště.
Aby to těm, co museli do Prahy, nebylo líto, schází se pánové ve středu večer v restauraci na Spořilově, aby si vyměnili poslední vtipy a probrali politickou situaci.Tato Balounova hospoda slyne tím, že je tam možno koštovat až dvacet různých druhů piv. A protože i naše chalupářky si potřebují vyměnit zkušenosti a postěžovat si vzájemně na zmíněné pány, zavedly si své dýchánky nejčastěji v dopoledních hodinách v některé z kaváren v centru Prahy.

Kromě toho v případě příznivého počasí se pořádají v sobotu nebo v neděli odpoledne rodinné vycházky do různých pražských lokalit, zakončené společným posezením v některé útulné restauraci. Navštěvujeme obvykle tzv. Trojmezí v údolí Botiče mezi Zahradním Městem a Záběhlicemi, Hostivařskou přehradu, Branické skály nebo Kunratický les (dříve Krčský zvaný).

Pokud uvážíme, že Trávnicko-Nadějská chalupářská parta spolu drží už přes padesát let, je to hodno uznání. Od sportovních olympiád jsme přešli k nenáročným vycházkám, ale co se dá dělat, věk je věk. Už nám není dvacet let ...

Na dokreslení víkendových vycházek je připojeno pár fotografií.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]