26. června 2012

Street view Google



Možná, že jste již potkali na silnicích auto se zajímavou věžovitou nástavbou na střeše. Jsou to auta, která jezdí po celém světě ve službách vyhledávače Google a natáčejí průběžně a panoramaticky (snímek se skládá z více kamer ve zmíněné nástavbě) okolí  silnic a městských ulic. Auta jsou na prvním obrázku.
Akce započala v r. 2007 v USA, Prahu nafilmovali v r. 2009. Dnes je k nahlédnutí i silnice přes Trávník (viz druhý obrázek).
A jak si zobrazení vyhledáme?
Na počítači do vyhledávače zadáme adresu
do rámečku zadáme Cvikov, na roletce se zobrazí několik možností. Klepneme na Cvikov, Czech Republic. Zobrazí se nám satelitní mapa našeho okolí. Pomocí zvětšovacího měřítka a směrového posunu si vystředíme například  Trávník. Nad zvětšovacím měřítkem je oranžový panáček. Klepneme na něj myší a přetahujeme na mapu. Silnice, která je v archivu, se zbarví modře a my panáčka posadíme zelenou tečkou  na místo, které si chceme prohlédnout a pustíme tlačítko myši.  Obrázek se nám přepne na fotografické zobrazení tohoto místa.  Myš umístíme na obrázek, stiskneme levé tlačítko a obrázek se nám posunuje zleva doprava, případně nahoru a dolů, takže si můžeme okolí zvoleného místa i oblohu nad ním kompletně prohlédnout.
Pokud se chceme přesunout do jiného místa, použijeme malou mapku v pravém dolním rohu fotografie. Umístíme myš na panáčka a po stisku levého tlačítka myši panáčka přesuneme po modré lince na jiné místo.
V našem okolí jsou nafilmovány silnice do Mařenic, Heřmanic, Dolní i Horní Světlé, do Kunratic a dalších míst.
Přeji dobrou zábavu.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]