6. srpna 2012
Kuchařský koutek Marušky Dobromily IV
Sezóna grilování je v plném
proudu, tak uvedu dvě trochu netradiční pochoutky.
Mleté hovězí na špejli
Ingredience
mleté hovězí maso 60 dkg
cibule 1 ks
toastový chléb 3 plátky
kečup 3 lžíce
olivový olej 4 lžíce
hořčice 1 lžíce
bylinky (hrstička šalvěje,
tymiánu, oregana, petrželky) – čerstvé, ale stačí i sušené
česnek 2 stroužky
chilli paprička 1 ks
pepř černý mletý
sůl
Příprava
Toastový chléb zvlhčíme a
přidáme do mletého masa. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osolíme,
opepříme, přidáme hořčici, papričku, bylinky a vše důkladně promícháme. Ze
směsi vytvarujeme šišky velikosti asi jako velké špekáčky. Namočíme špejle na
půl hodiny do vody a šišky na ně pak napíchneme a přitlačíme. Kdyby šiška na
špejli nedržela, přidáme do směsi strouhanku. Šišky potřeme kečupem, smíchaným
s olejem a grilujeme asi 10 – 15 minut. Špejlí občas otočíme, aby se masová
šiška propekla ze všech stran. Přikusujeme chléb, zapíjíme pivem.
Krokety s chilli omáčkou
Ingredience
mleté hovězí maso 30 dkg
mleté vepřové maso 30 dkg
cibule 4 ks (menší)
sladká chilli omáčka 0,5 dl
chilli paprička 1 ks
olivový olej
sůl
Příprava
V míse umícháme maso,
přidáme chilli omáčku, nasekanou cibuli a chilli papričku (bez semínek).
Osolíme a vše dobře promícháme. Mokrýma rukama vytvarujeme 12 kuliček a napíchneme
po 3 kusech na špejle, které jsme předtím namořili na půl hodiny do studené
vody. Kuličky potřeme olejem a dáme a 1 hodinu do chladničky.
Pak vyjmeme a grilujeme asi
12 až 15 minut. Přikusujeme chléb, zapíjíme pivem.
Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]