14. dubna 2013

Konečně přišlo jaro

Během týdne konečně roztál sníh a chalupáři a hlavně chalupářky vyrazili na své zahrady zjišťovat škody a sázet nové květiny.
Hodně škod je na cestách u chalup a bude zase nutno, aby Služby města Cvikova jako každé jaro navozily a uválcovaly štěrk.
Bohužel to vydrží jen do příští průtrže mračen nebo v nejlepším případě do příští zimy.  Ukázka stavu je na první fotografii.


Vloni na podzim jsme zaregistrovali jednu mimořádnost. Na cestě do kopce na levé straně před penzionem U Naděje, která byla poničena dvojnásobně (nejdříve při těžbě dřeva a pak při průtrži mračen),  byla oprava provedena asfaltováním. Tato oprava vydržela a dokladuje to tak tvrzení našich babiček o tom, že co je levné, to se nevyplácí. Oprava vyasfaltováním na rozdíl od zaválcovaného štěrku vydržela.
Druhá fotografie dokladuje, že to jaro je tady. I když meteorologové dnes varují, že sice tři dni bude až 18 stupňů nad nulou, ale příští víkend prý bude sněžit. Jak to nedávno řekl jeden kamarád: "Jestli ještě bude sněžit, tak si postavím sněhuláka a rozbiju mu hubu."
Hezké jaro!

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]