27. května 2013

Sběrači nebo kradláci?


V příspěvku z letošního 18. března jsem upozorňoval na snaživé sběrače kovů, kteří v nepřítomnosti chalupáře snadno dojdou k závěru, že kovový poklop nebo traverzu má chalupář na zahradě přichystaný právě pro ně.
Z posledního týdne máme z naší vesničky zaznamenaný podivný případ. Protože sousedi si vypomáhají, zjistil trvale zde bydlící soused při obchůzce, že kamarádi mají na kůlně u chalupy vypáčené dveře. Na základě telefonátu postižení ještě odpoledne přijeli a zjistili, že se z kůlny kupodivu nic neztratilo (byly tam větší stroje jako míchačka a p.). K jejich překvapení ovšem druhý den ráno, když zrovna vstali, přijel k jejich chalupě náklaďáček a z něj vyskotačili dva "sběrači". Než stačili dojít k vypáčené kůlně, vyšel kamarád a vybafl na ně, co tam hledají. Oni, že "šéfe, jdeme se zeptat, jestli nemáte nějaký šrot?" Byli upozorněni, že ne a jestli si přijeli pro ty stroje ze včera vypáčené kůlny, tak že si kamarád právě vyfotil jejich auto i s espézetkou. Oni, že nic takového neudělali, zalezli do auta a odjeli. Dotazy bylo prověřeno, že nikde jinde ten den po vesnici šrot neloudili.
Myslíte si taky, že zjistili při vypáčení, co se v kůlně nalézá, a protože se to nedalo odnést v ruce, přijeli si pro to druhý den s náklaďáčkem i s rudlem na korbě ?
Fotku i registrační značku auta máme, ale  protože by nás Úřad pro ochranu osobních údajů mohl žalovat (jako v nedávném případě, kdy si majitel nemovitosti zaznamenával
narušitele automatickou web kamerou), publikovat je zde nemůžeme.
Jen na to upozorňujeme.   

A dnes, 30. května, zasahovala policie na upozornění bdělých sousedů, když se pár mládežníků ze Cvikova pokoušelo vloupat do chalupy na rozmezí Trávníku a Naděje.
Ale ti se stejně jen otřepou a vyrazí brzy znovu.
 

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]