11. července 2013

Zajímavé hospody



Z výletů i z tradičních předsilvestrovských pochodů známe řadu restaurací i hospůdek v Krompachu, Mařenicích, Trávníku, Dolní a Horní Světlé nebo v Rousínově.  Cvikov atraktivními osvěžovnami příliš nevyniká. Hospody na Cvikovsku jsem popisoval ve článku z července 2008.

Ve vzdálenějším okruhu je  několik hospod či restaurací, které stojí za návštěvu. Upozorním na tři místa, kde se při výletě dobře a někde i relativně levně najíte.



Pokud váš výlet směřuje na Ralsko nebo na průrvu Ploučnice, je dobré se zastavit v hospodě U zlaté lípy, která stojí přímo u odbočky na Noviny ze silnice Mimoň – Jablonné v Podještědí. Lokál je jednotně zařízen ve dřevě, v zimě zde plápolají krásná kovová krbová kamna. V poledne je zde slušný výběr chutných hotových jídel a porce jsou skutečně pořádné. Více se o hostinci dozvíte na web stránkách




Pokud váš výlet vedl někam za Nový Bor, lze doporučit restauraci U zlatého buřtu přímo u silnice mezi Novým Borem a Českou Lípou. Zdejší lokál je zařízen v selském stylu s řadou starých artefaktů. V poledne je zde rozsáhlý výběr hotových jídel v cenách pod 90 korun a zvláště lze vyzvednou to, že i když je zde řada hostů, je obsluha neobyčejně rychlá, takže za méně než půlhodinu můžete nasyceni pokračovat ve výletu. I tato restaurace má své internetové stránky





Další hospodou je Stará hospoda v Doubici, která se nabízí při jízdě do směru Krásná Lípa nebo při výletech, zmíněných zde v předchozím článku ze 6. července. U této restaurace je hlavní atrakcí pro děti i dospělé venkovní areál s více než 300 dřevěnými sochami (je zařazen do české knihy rekordů). Sochy jsou od stejného autora, zhotovované motorovou pilou a dláty. Najdeme zde postavy z řecké mytologie, čerty z českých pohádek, Sněhurku se sedmi trpaslíky, Rumcajzovu rodinku i různé předpotopní nebo mořské příšerky. Pod dohledem kovového Gottwalda je zde i několik obrněných transportérů. Děti si mohou sochy osahávat a na některé si i vlézt. Kromě toho je zde toboganová skluzavka a asi 40 m dlouhá lanová dráha. Na prohlídku s dětmi počítejte nejméně jednu hodinu a to ještě budete muset děti k odchodu přemlouvat.

Jíst můžete uvnitř hospody nebo venku pod zastřešením. Porce jsou mimořádně velké, ale rádi vám to, co už nezvládnete, dají s sebou do polystyrénové krabičky. Hospoda nabízí i ubytování a protože okolními lesy vede několik cyklostezek, je to zajímavá možnost pro cyklisty.

Internetové stránky této restaurace jsou na


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]