21. dubna 2014

A byla koleda


Teda vlastně koledy dvě, protože, jak víte z předchozích let, v Trávníku a Naději chodí páni koledovat už v neděli a děti v pondělí. Je to logické, protože páni musejí do odjezdu vystřízlivět, kdežto dětem mlsání čokolád reakční doby neovlivní.

A tak jsme si na nápěv „Měla vlasy samou loknu ….“ zazpívali verzi, která začínala slovy
Rád si dneska vodky loknu ….“.
Obešli jsme 25 chalup (koleda započala ve dvě odpoledne) a akci ukončili hodinu před půlnocí v  místní osvěžovně vcelku v pohodě (jeden koledník nám cestou u jedné chalupy usnul, ale dohnal nás, druhý zase v hospodě spadnul ze židle, ale jen prý proto, že se při vstávání zamotal do svého hábitu). Koledovací postup je standardní: Každé chalupářce zazpíváme naši koledu a pak jednu písničku na přání (jen  u chalupy, kde nedávno shořela zásoba dřeva, se samozřejmě zpívalo „Co jste hasiči …“). Následuje přípitek vodkou a něco na zakousnutí, aby se tlumil vliv alkoholu.

Na prvním obrázku je secvičná při zahájení koledovacího pochodu (text a nápěv koledy je do té chvíle tajný a zná ho jen autor – jo je to ten z televize).


 

Druhý den obcházely děti. Většinou odpřednášely básničky a dostaly nadílku do košíčků.  Jen jeden malý koledníček se místo básničky rozplakal, ale čokoládová vajíčka si přesto odnesl.

Na druhém obrázku jsou roztomilí koledníci (dříve známí jako Karasovi raubíři).
 
A na posledním obrázku jsou dobroty u jedné chalupy i se zajímavým miminkem (vajíčko v mazancovém těstě).

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]