16. května 2014

Kudy kudy silnička?



Pražáci, co jezdí na chalupu na Cvikovsko, to letos létě nebudou mít jednoduché. Zdá se, že jediné přijatelné spojení z Prahy bude po staré silnici kolem Neratovic do Mělníka (případně zrychleně po Teplické dálnici na Mělník z odbočky Nová Ves) a dál přes „údolíčko“ od Liběchova do Jestřebí (pokud ovšem v údolíčku nenatrefíte na kolonu, která se povleče za přetíženým náklaďákem).

Ti, co jezdí po Mladoboleslavské dálnici, budou mít až do léta řadu problémů. Mezi kilometry 21 a 22 se totiž opravuje most a oba směry mají v tomto úseku jen jeden pruh. Ve všední den to tolik nevadí, ale v pátek i v neděli se tu tvoří zácpy. Oprava potrvá až do konce července.

Dál jsou na Cvikovsko dvě možnosti a obě jsou rovněž problémové.

Ti, co jezdí přes mladoboleslavskou rychlostní silnici, do Mladé Boleslavi a odtud přes průmyslovou zónu kolem Bělé dál, zde narazí za odbočkou na Hrdlořezy na rozšiřování silnice (u nové benzinové pumpy). Doprava je zde řešena střídavou jízdou, řízenou semafory a i ve všední den zde není výjimkou tři čtvrtě hodiny poskakování.



Druhá možnost je pokračovat po R10 až na odbočku do Mnichova Hradiště a přes Mimoň na Jablonné. Jednak je tato silnice v dost nevalném stavu a druhak po vjezdu do Mimoně jedete vlastně po oraništi, silnice od přejezdu železniční vlečky k nákupnímu centru je totiž v opravě (zřizují zde kruhový objezd) a pouze asi na 100 m je vedena objížďkou, jinak se skutečně jede po základní vrstvě vozovky.  A to ještě cestou před sjezdem do Dolní Krupé narazíte opět na semafory v místě, kde se vlevo sesula opěrná zeď (tady je to prý ale v tomto stavu už řadu let).

To samé se před dvěma roky stalo u Bělé. Tam bylo možno sjet ze silnice na Českou Lípu, v nejužším místě projet Bělou od fotbalového hřiště ke koupališti a pokračovat přes bývalé vojenské území do Kuřívod a pak na Mimoň.   I zde se u fotbalového hřiště sesula silnice a tato spojka je už druhý rok uzavřená.

Zdá se že, zaměstnaní chalupáři se budou nevrle dívat na chalupáře-důchodce, kteří holt do tý Prahy každý týden nemusejí. Okamžitou pomocí vám může být  server 
kde můžete zjistit, co se na silnicích od minulého týdne změnilo a jak dlouho to potrvá. Kromě toho se tam můžete dozvědět i informaci o okamžitých dopravních nehodách, blokujících provoz. 
Dodatek  17.5.2014
Včera jsem byl v místní osvěžovně spoluchalupářem upozorněn na další kilometrově srovnatelnou možnost dojezdu z Prahy (výhodnější z centra nebo severní části). Pojedete po teplické dálnici až na sjezd do Roudnice, projedete Roudnicí a pokračujete přes Polepy a Liběšice na silnici z Litoměřic. Po ní projedete Úštěkem do Zahrádek a dál obvyklou cestou přes Českou Lípu na Cvikov.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]