17. srpna 2014

Stárneme, stárneme



Generace, která v našich chalupách prožívala své dětství a mládí v padesátých a šedesátých letech, zestárla a jsou to dnes šedesátníci a sedmdesátníci. A i když se oslovujeme kluci a holky, na šedivých vlasech je vidět realita.



A tak se občas vyskytujeme i v nemocnicích. Sem tam nějaká ta výměna kloubu či jiná náprava opotřebovaného těla. V poslední době se tak hned tři z nás vypravili do nemocnic. Dva, mne v to počítaje, jsou již mezi námi a tomu třetímu, řečenému Vsakovák, držíme palečky, aby se po rehabilitacích brzy vrátil mezi nás.




Bohužel nás tento týden opustil navždy kamarád Pepík Kapín.  Chalupu v Naději sice prodal už asi před dvaceti lety, ale stopu mezi námi a v československém sportu zanechal nesmazatelnou.  Vynikající boxer těžké váhy, účastník olympiády v Mexiku a mistr republiky se několikrát objevil i na těchto stránkách ve veselých příbězích našich chalupářů, obvykle pro svoji ochotu pomoci, která se ve spojení s jeho silou nějak zvrtla. Jeho přátelskost se projevila i v tom, že jsme mu říkali, že na nejvyšší evropské mety nedosáhne, protože by přece svého soka nepraštil tolik, aby mu ublížil.

Budeme na něj vzpomínat …

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]