23. října 2014

Máme rádi ....



v té písničce to byla koťata, ale na chalupách máme rádi i psy. Rozhodně je to pro ně lepší prostředí než ve městském bytě, ale páníčkové občas mají problémy i tady. Když prší, tak byste si řekli, no co, pustím psa na zahradu a počkám ve dveřích. Ale ... jeden chalupář tvrdí, že pes na "své" zahradě potřebu neudělá a tak páníček musí do deště za plot. Nemluvě o tom, že si pejsek vyžádá i noční výšlap tak, že zafuní páníčkovi v posteli do ucha.  Jedna naše chalupářka zase má bázlivého psa, který už po řadu let nesnáší zůstat doma sám. Svou nelibost dával najevo okusováním nábytku či koberce. Proto ho bylo nutno, když se jelo na nákup,  uvázat  a to v případě pěkného počasí na zahradě nebo za deště v kůlně, ovšem mimo dosah rozkousatelných věcí včetně materiálu, kterým byl přivázán.
Že pes třeba kousl i majitele, když mu dotyčný chtěl urovnat deku, na které miláček rodiny (nebo že by to byl domácí šéf?) spal, svědčily modřiny, které dotyčný ukázal v hospodě.
Ostatně o nedávném incidentu, kdy v rámci předvolební kampaně v Mařenicích bratr jedné kandidátky poštval na protikandidátku svého psa s příkazem: "Šupák, trhej!" ¨a kdy skončila vzniklá rvačka tím, že poblázněný pes kousl i svého majitele, psal i Českolipský deník.


Ale nejčastěji je pejsek miláčkem rodiny podle pravidel:
1. pes nesmí do domu
2. dobře, pes smí do domu, ale nesmí se otírat o nábytek
3. pes smí jen ke starému nábytku
4. tak dobře, pes smí tedy na pohovku, ale nesmí do postele
5. OK, pes smí do postele, ale jen když se mu to dovolí
6. pes smí do postele, kdy ho to napadne, ale ne pod pokrývku
7. pes smí pod pokrývku pouze tehdy, je-li pozván
8. pes smí spát pod pokrývkou každou noc
9. majitel se musí psa dovolit, chce-li s ním pod pokrývku
10. dobrá, tak tedy budeme mít dva psy, ale nikdy víc
11. no tak …. (a pokračování od bodu 2.)

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]