8. října 2014

Muzika ve Staré hospodě



Stará hospoda v Dolní Světlé je na výhodném místě, protože naši němečtí sousedi to mají z Jonsdorfu pěšky jen kousek a tak tam často docházejí. Pivo tam točí Svijanské.

Dozvěděli jsme se, že bude ukončena smlouva se stávajícím nájemcem, a tak se rozhodla parta chalupářů z Trávníka a Naděje navštívit tuto hospodu. Potvrdilo se nám, že nájemce v tomto měsíci končí, ovšem už od vánoc bude působit na nové adrese v Petrovicích.

Náhodou jsme se strefili do večera, kdy otec pana nájemce zde slavil šedesátiny a pozval si na to dokonce kapelu. Byl to pražský Jazz Band Motovidlo, který někteří z nás znali, protože pravidelně hraje na parníku Kristian Marco, který je zakotven poblíž Palackého mostu. Motovidlo je čtyřčlenný soubor, který hraje unplugged vše od klasiky (ovšem upravené) přes dixieland po prostonárodní melodie. Žánr skladby, která se bude hrát, avizuje pan kapelmajstr nasazením určité čepičky z veliké sbírky, kterou vozí s sebou. Pro obveselení a sentimentální vzpomínky občas zařadí i některou píseň budovatelskou. O rozmanitosti svědčí malý výtah autorů z jejich CD – Smetana, Gershwin, Chačaturjan, Hašler, …

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]