13. prosince 2015

Vánoce, vánoce přicházejí



Protože se blíží vánoce a konec roku, tak se sluší malinko rekapitulovat a hodně gratulovat.

Příroda si letos opravdu dělala své. Říká se, že vše se časem vyrovná, ale i když v listopadu pár dní pršelo a trávnický potůček začal zase téct, a i když započítáme  těch deset centimetrů sněhu z nedávného víkendu (které už roztály),  tak k nápravě letošního sucha to nepomohlo. Našel jsem obrázek, ze kterého vyplývá, že v naší oblasti skutečně letos mnoho nenapršelo. Trávnický vodovod ovšem díky přídavnému čerpadlu z vrtu u penzionu fungoval bez výpadku (na jaře se dočerpávání navázalo na stav vody ve vodojemu na kopci a tak se omezil odtok přebytečné vody do potoka). Jen chalupářkám, pěstitelkám květin a zeleniny, se letos zalévání prodražilo.



K letošním plusům musíme započítat i zlepšenou péči města Cvikov o naše cesty. Díky kulturnímu domu Sever je viditelné i zlepšení v oblasti kultury (výstavy, besedy, představení). Restaurace při cvikovském pivovaru (nedávno oslavil první narozeniny po svém zmrtvýchvstání) konečně zajistila pro Cvikov restaurační služby na úrovni. Po novém roce už budeme konečně jezdit do Boru po opravené silnici od Svoru. A dokonce se proslýchá, ze tam bude kruhový objezd a obchvat Svoru. Ale o této hudbě budoucnosti někdy jindy. 
Pokud se chcete podívat, jak by to mělo vypadat, najdete to na
https://www.youtube.com/watch?v=FVlv2w3vDOU
 

Naše bývalé Občanské sdružení Trávník a Naděje (dnes už se zoveme SPOLEK) není až tak moc  aktivní, ale alespoň jednou za rok přiláká na svou členskou schůzi zástupce města Cvikova a ti si vyslechnou naše problémy, které pak na následném setkání našeho výboru se starostou zopakujeme. Něco se podaří, něco ne - protože něco bez peněz nejde a těch je stále málo.

Tak ale teď pohled dopředu! Autor blogu přeje všem veselé a bohaté vánoce, nerušené našimi poblitiky, zdar předsilvestrovskému pochodu našich pánů, příjemného Silvestra a těším se na novoroční setkání na Milštejně!

Ať se všem čtenářům a i všem lidem dobré vůle v roce 2016 daří!

Komentáře:
Dobrý den, našel jsem taky nějaké mapy sucha na stránkách intersucho.cz. U nás v Lužických horách už by měla být situace v pořádku. ale na Moravě zůstává stále závažná. Viz mapa: http://www.intersucho.cz/cz/

 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]