24. května 2016

Chrámové zpívání



Již řadu let do našich končin zajíždí pěvecký sbor ČVUT z Prahy. Někdy se na Krompachu sjedou na chalupě jednoho z nich jen někteří členové (posloucháme je občas v restauraci Na vyhlídce), jindy zpívají v kostelech v Krompachu a Jonsdorfu.

Letos se bude dvojkoncert konat tuto sobotu 28.5.  v 15 hodin v kostele v Jonsdorfu a v 17 hodin v jídelně Dětského domova v Krompachu.  Všechno je letos trochu jinak, protože místo pěveckého sboru ze Žitavy (který je právě v reorganizaci) bude s nimi zpívat Kytlický chrámový sbor a protože i kostel v Krompachu he právě opravován, uskuteční se zpívání v Dětském domově.


Programnajdete na stránkách obce Krompach zde
http://www.obec-krompach.cz/


Na pořadu budou kostelní skladby (Bach, Händel, Vivaldi a d.), několik pravoslavných chorálů a také spirituály amerických černochů.

Doplněk
Kncert v Jonsdorfu  si bylo poslechnout asi 10 chaluřů z Trávníka. Další se chystali na opakování v bližším Krompachu. Koncert uvedl krátkým česko-něměeckým proslovem evangelický farář z Jonsdorfu. Zpíval asi třicetitičlenný sbor ČVUT a asi dvacetičlenný sbor z blízké Kytlice. Ti zazpívali pod vedením své vitální sbormistryně i  několik černošských spirituálů a sklidili velký potlesk. Úspěchu přispěla i výborná akustika kostela.
 

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]