22. srpna 2016

Kdo to běhá s telefonem?



Taky jste lomili rukama, jak ta naše vnoučata jen sedí na otomanu a klikají po telefonu nebo tabletu? Vyhnat je do lesa bylo obtížné.

Leč – doba se mění a vnoučata s ní.  Nějaký genius vymyslel hru POKĚMON GO a najednou běhá po ulicích plno dětí s chytrýma telefounama v rukou, vrážejí do lidí a nesmyslně pokřikují.

A co jde? Figurky Pokémoni(před léty známí z videoseriálů - jméno prý pocházelo z doby, kdy se v jedné rodině na Hané narodil trpaslíček a porodní bába se zadumala:" Po kém on je?") jsou náhodně rozeseti po celém světě. Pro nalezení a chycení Pokémona je nutné dojít k místu, kde se Pokémon nachází. Za tím účele, máte v telefonu mapu a musíte mít aktivovanou navigaci GPS.  Pro nalezení a chycení Pokémona je nutné dojít k místu, kde se Pokémon nachází, aby se vám zjevil na mapě v telefonu.  Pokémona je nutné chytit tak, že po něm hodíte správně míček Poke Ball. To provedete tažením prstu směrem k Pokémonovi, důležitá je rychlost a délka tahu prstu. Tím totiž určujete směr a sílu hodu. Když hodíte míček přímo napřímo na Pokémona, dojde k jeho chycení a vám se započítávají body.


Na začátku máte určitý počet míčků, když je vypotřebujete, musíte si podle mapy dojít do zásobárny pro další (a tím místem je nějaký význačný bod v okolí, takže si vlastně seznamujete s tím, co je okolo vás).


Občas ulovíte i vejce, ze kterého se vám Pokémon vylíhne. Aby se to stalo, musíte ujít pěkných pár kilometrů.
 
U nás to hrají vesměs děti (i když v novinách byla fotka řidičky pražské tramvaje, která sledovala za jízdy, zda nejsou po trase Pokémoni). Ovšem pokud se dočteme, že zaměstnanci amerického ministerstva obrany mají zakázáno to hrát v budově ministerstva, pak se trochu rozpačitě zamyslíte nad jejich IQ (ještě že  nedávno jmenovali vojenským šéfem NATO našeho generála, ten to snad v pracovní době nehraje).

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]