22. března 2017

Město Cvikov vyhlašuje



Zastupitelstvo města Cvikov se na svém zasedání dne 15. prosince 2016 usneslo vydat obecně závaznou vyhlášku č. 1/2016, o regulaci hlučných činností



 Článek 3. odst. 2) této vyhlášky uvádí:



Každý je povinen zdržet se o nedělích a státem uznaných dnech pracovního klidu hlučných činností tj. činností, spojených s používáním strojů, přístrojů a zařízení způsobujících hluk, např. sekaček na trávu, cirkulárek, motorových pil, motorových kos, vrtaček, křovinořezů apod.


 Nevím kolik chalupářů se během zimního období dostane ke Zpravodaji města Cvikova, případně si ho poctivě přečte na internetových stánkách města. Takže zde ten článek vyhlášky cituji. Je otázkou jestli vyhláška platí i pro místní části jako je Trávník a Naděje, protože se ve vyhlášce mluví jen o „městě“. Ovšem odvolávky na obecně platné zákony možná definují pojem „město“ i plošně. Tak tedy chalupáři pozor, sekat trávu a cirkulovat dřevo o nedělích nelze!




V souvislosti se touto vyhláškou si dovolím pozastavit i nad jinou skutečností, která se týká pojmu „místní část“ města Cvikov. V zprávách o jednání městské Rady a Zastupitelstva můžeme často číst různá opatření, která se týkají místní části Lindava.

Lindava je asi větší než Trávník a Naděje dohromady, ale vzhledem k městu Cvikov je též reprezentována svým osadním výborem.
 A tak si říkám – nespí náš Osadní výbor? Pokud něco město Cvikov pro nás chalupáře zajistí, je to obvykle na základě diskuse s panem starostou na výroční schůzi našeho spolku. Že by něco prosadil náš osadní výbor? Nepamatuji se a jeho vývěska u penzionu aktualitami neoplývá. Sice trvale bydlících v našich osadách je jen něco přes 60 (i s dětmi), ale připočítáme-li chalupáře, bude to několik stovek. A víme z tisku a televize, jak se starostové městeček či vesnic chlubí, že pracují i ve prospěch rekreantů o které se jejich obce v létě rozšíří.

Spi sladce, náš osadní výbore.

Dodatek: Pan starosta nám to potvrdil. V neděli ten zákaz platí i pro Trávník, Naději a Hamr. 
 A bude tady ticho, povídám!


Komentáře:
Jen by mě zajímalo jaký chytrák si toto vyžádal?! Asi nebyl při smyslech... totální kravina.
 
Tohle chvalim, mame to v me domovske obci a az nekolik drobnych naplavenin to vsichni dodrzuji. V nedeli mame klid strojum az do 15h, coz bohate staci. Vzpominam na sveho otce, jak dokazal asi i par lidem lizt na nervy, kdyz spustil v nedeli v 9 rano cirkularku.

Tomas K.
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]