9. března 2017

Sportem ke zdraví!



Slyšíme to často, ale když sportují naši chalupáři-důchodci, tak to občas to zdraví odnáší (už to cítím v kříži, že se stáří blíží). A taky to odnášejí klouby, které má pár kamarádů už vyměněno za kovové.

Přesto, jak jsem už často zmiňoval, pořádají naši důchodci (kromě předsilvestrovských pochodů hospodami – ty se změnily na autobusové projížďky) dost často delší vycházky bližším okolím. Ti mladší zase provozují vyjížďky na kole, kde je irituje jeden z nás - čerstvý sedmdesátník, který jim zmizí a pak je na kopci vítá s cigaretou v puse.

Na internetu jsem natrefil na pravidelnou akci – Lužická padesátka.  Letos se pořádá už po čtyřicátéšesté! Start a cíl je v Hrádku nad Nisou.  Trasy se občas obměňují, taky se procházelo i přes Německo. Případné účastníky by na start musela dopravit některá z chalupářek, protože start nejdelší trasy je už v šest hodin ráno, na kratší trasy se vyráží mezi sedmou a desátou hodinou.


Akce se koná na začátku května (6.5.2017). Vypsáno je několik tras. Ta nejdelší prochází Antonínovým údolím kolem nás. Tady jsou:

50 km Hrádek n. N. – Horní Sedlo – Polesí – Lvová – Jablonné v P. – Heřmanice – Mařeničky – Antonínovo údolí – Mařenice – Petrovice – Tobiášova borovice – sedlo Popovky – Sedlecký Špičák – Cikánský kout – Hrádek n. N.

35 km Hrádek n. N. – Dolní Sedlo – Polesí – Jablonné v P. – Heřmanice – Petrovice – Tobiášova borovice - sedlo Popovky – Sedlecký Špičák – Cikánský kout – Hrádek n. N.

25 km Hrádek n. N. – Dolní Sedlo – Polesí - Petrovice – Tobiášova borovice - sedlo Popovky – Sedlecký Špičák – Cikánský kout – Hrádek n. N.

8 km
Hrádek n. N. – autobusem na Horní Sedlo – Horní skály – Dolní Sedlo – Hrádek nad Nisou

Tak kdyby si někdo chtěl vyzkoušet svou fyzičku, najde bližší informace na web stránkách   https://www.czecot.cz/akce/451635_luzicka-padesatka-2017

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]