13. listopadu 2017

Martin na bílém koni



Tohle lidové přísloví vycházelo z pozorování, že kolem 11. Listopadu v Česku padal poprvé sníh. Letos se svatý Marin o jeden den opozdil, což je slušná shoda.
V Trávníku  bylo pršlavé období a i na mírném svahu to při chůzi ještě v neděli čvachtalo, teploty po ránu byly kolem plus dvou stupňů, takže se ojínění nekonalo.  Jak si místní notují, období od konce října do začátku prosince je na chalupách to nejméně útulné, topí se a ačkoliv by psa nevyhnal, musejí někteří místní do mokra a mlhy alespoň dvakrát denně se svými čtyřnohými miláčky vyrazit.

V neděli, kdy se pár vytrvalých Pražáků (co si neodpustí víkend na chalupě)  chystalo k odjezdu, se zase rozpršelo a jelo se v dešti až do Prahy. Ovšem jak ukazuje web kamera v Horní Světlé, přes noc se prvních pár centimetrů sněhu z nebe sneslo.
 A nesmím opomenout, že se paní vedoucí místní osvěžovny na svatého Martina dožila významného životního jubilea, ke kterému jí srdečně blahopřeji. Své narozeniny slavila v sobotu  jen v rodinném kruhu, ale v neděli jí hrstka, trvalých původně rekreantů a nyní již trávnických usedlíků, byla pogratulovat.

A jak se ti, co sledují i Trávnicko-Nadějský zpravodaj, dozvěděli, v sobotu 18. listopadu se v osvěžovně bude konat posezení s muzikou a svatomartinskou husou. Protože jde o víkend, prodloužený o páteční státní svátek, dá se očekávat hojná účast. Tak ať je veselo a účastníkům chutná.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]