4. dubna 2018

Už je to tady!


Co? No jaro přece, už druhý den máme sluníčko a přes 15 stupňů nad nulou. Je to vidět na krokusech, ptáčkům to bylo naznačeno včera, když jsem uklidil krmítko. Užili si ho, za minulý týden spořádali 5 kg slunečnicových semínek. Tak teď už se musí snažit sami. 

Velikonoční koledu jsme taky zvládli za sucha (i když bylo dost chladno, takže nám Lenka udělala radost, když k frťánkům přidala i grog, abychom si zahřáli prsty). Druhou radost nám udělala kolečkářka Hanka, když nepřijela a my nemuseli do kopce! Protože ji ale čeká operace plotýnek, tak jsme jí na dálku připili a slíbili držet palečky.



Z koledy vyjímám jen pár veršů:

Po Trávníku jdou důchodci, nejistý maj krok.

Na kopec nepůjdem, tam leze jenom cvok.

Napřesrok kašlem na pochod, sejdem se u sudu.

Nesmíme zbaběle podlehnout nepřízni osudu.

Sud bude jen v údolí, tam se každý z nás dovalí.



Koledníků se sešlo asi dvacet (pár se přidalo cestou a jeden – autor těchto řádků – odpadl, neb se mu utrhla podrážka u boty) a těch zastavení bylo letos dvacet a vyvrcholení bylo v hospůdce, kde nás čekal kytarista Petr, na pochod si ještě po nemocniční léčbě netroufal, ale aspoň si s námi zazpíval.

V pondělí obešly vesnici ještě naše vnoučata, chlapci si troufli polechtat pomlázkou a holčičky aspoň zarecitovaly básničky, aby si vajíčka a čokoládu zasloužily.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]