19. července 2018

Nevaříme! Jde se do hospody


Když nám, jak jsem již psal, zavřeli hospodu v Trávníku, musí se na jídlo Jinam. To když paní domu ohlásí, že „dnes se nevaří“ nebo když na chalupě dojdou zásoby.

Tak se musí vyrazit do blízkého světa.

V Cvikově je to především restaurace v pivovaru. Je tam čisto, rychlá obsluha a ceny mírně nadprůměrné. To totiž zrovna dnes se z novin dozvídáme, že „průměrná útrata za oběd v červnu dosáhla 115 korun.“ Díky své poloze u hlavní silnice na Liberec, zde nemají o hosty nouzi, jak dokazuí auta na dvoře.

 Na cvikovském náměstí je osvědčená restaurace U Frajera. Za výčepem je menší místnost, kde se podává jídlo. Chodí sem zejména cvikovští zaměstnanci o polední přestávce.

Obdobnou a oblíbenou  restaurací pro místní pracující je bufet PLECHOVKA (přes silnici u PENNY marketu).


Před nedávnem vznikla ve Cvikově i Pizzerie – v kulturním domě SEVER. K plusům patří rozumné ceny, velký výběr pizz a špaget, k dostání je i menší výběr minutek. Můžete ocenit, že ke špagetám vám v příboru dají i lžíci, abyste je mohli po italsku namotávat na vidličku, opřenou o lžíci. Velkým mínusem je ovšem stroj na zmrzlinu. Je to evidentně jediní místo ve Cvikově, kde podávají točenou zmrzlinu. Ovšem pokud vám při obědě každé čtyři minuty (také po dobu 4 minut) rachotí tento stoj, takže v místnosti je hluková hladina 83 dB (změřeno hlukoměrem -což přesahuje hluk frekventované ulice a skoro dosahuje hluku továrního stroje), začnete uvažovat, že příště půjdete jinam. Rozhodně existují i tiché stroje na zmrzlinu.

V Cvikově se vaří ještě na několika místech včetně vietnamského bistra, ovšem z vlastní zkušenosti se k tomu vyjádřit nemohu. Také je zde provozovna s rozvozem jídla (to občas využili i někteří chalupáři).

 Co se okolí týče, najíte se v restauraci Milštejn v Rousínově, v restauracích U 3 lip a Husky v Mařenicích /Husky má údajně ve středu zavřeno) a v penzionu Pod přehradou v osadě Hamr za Nadějí. Tam se dá při pěkném očasí sedět i venku, jak vidíte na obrázku (a mají tam svijanské pivo!).
 V Heřmanicích se najíte v areálu Malevil a v České hospodě (tam je možnost si zahrát bowling).

V Jablonném v Podještědí jsou restaurace Venezia a v hotelu Český lev (tam bylo nedávno zavřeno). Na náměstí je i lidová jídelna.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]