27. července 2018

Všechny cesty vedou do ...


V polovině prázdnin ještě povídání o silnicích. Do Trávníka na naše chalupy skutečně vede více cest. Už jsem o tom kdysi psal. Pokud posloucháme každodenní zprávy o parkování na dálnici D1, říkáme si „ještě, že po ní nejezdíme do Trávníka“.
Ale i k nám je to občas (často) cestička zarůbaná. Je dobré se před jízdou podívat na dopravní informace na internetu, případně si spustit aplikaci Tudy ne v mobilu a podívat jaké nové nástrahy nás cestou čekají.
Tak zrovna nyní.  Ti, co jezdí přes Jablonné v Podještědí, si už dva měsíce zvykali, že se v Jablonném jezdí kyvadlově na světla. Jenže v těchto dnech je průjezd zcela uzavřen. Takže je nutno vyrazit na Cvikov a tam se rozhodnout, zda jet n Českou Lípu (za kterou jsou u Sosnové hned dvoje světla s kyvadlovým provozem – dlouhodobé opravy povrchu za Pihelem jsou prakticky ukončeny) nebo to vzít přes Sloup na Zákupy a Jestřebí (letos už to jde – vloni se přes Sloup projet nedalo). Taky je možno to vzít ze Cvikova přes Lindavu na Brniště a do Mimoně.
To, co jezdí na D10 v Mnichově Hradišti mají vyhráno. Asi tři roky se na světla jezdilo mezi Rokytou a Bílou Hlínou /sesutý svah), ale tam už je to v pořádku.
To ale není všechno. Další zádrhele na cestě do Mladé Boleslavi  vloni byly na obchvatu Bělé pod Bezdězem, dnes se jezdí kyvadlově jen u Hlínoviště.
Dobrá, projeli jsme. Ještě na jaře nás ale čekalo zúžení u benzinové pumpy před sjezdem k Jizeře před Mladou Boleslaví. Dnes nás čekají zúžení a opravy na dvou místech D10 za sjezdem na Benátky n/J. No a před Prahou Je zúžení kvůli opravám krajnice (ale jen ve směru na MB).
 No, a protože je léto a čas žní, může se vám poštěstit, že někde za Novým Borem dojedete přemísťující se kombajn a jedete za ním deset kilometrů dvacítkou bez možnosti předjetí.
 Někteří z nás jezdí od Zahrádek na Roudnici a odtud do Prahy po D8. I ti se zdrží v Kravařích, případně i v Roudnici.
Kdysi u nás běžel film Zítra se bude tančit všude, dnešní automobilisti si za volantem spíš bručí Zítra se bude kopat všude.

Komentáře:
Průjezd přes Jablonné pro OA funguje nadále, jen je to v těchto dnech taková terénní vložka přes náměstí. A semafory mezi křižovatkou u Železářství a krajem náměstí.
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]