18. srpna 2018

Srpnové rozjímání


Srpnem končí prázdniny (tedy u nás – v Německu už v srpnu začíná škola) a tak se děti snaží ještě ty prázdniny využít jak je jen možné. Letos máme teplo jako snad nikdy a tak by se ani nemuselo k moři, stačí naše koupaliště (s jistotou, že se v nich nepotloukají žraloci).

A i ta naše nedávno opravená přehrada je teplejší než kdy jindy. Nedávno jsme na křižovatce v lese za Nadějí, kde odbočuje silnička k přehradě (se zákazem vjezdu), napočítali 16 zaparkovaných aut, jejichž posádky šly dál pěšky.

 Naši chalupářští pivaři museli po uzavření penzionu U Naděje vzít zavděk hospodami vzdálenějšími. Tak se jednou za týden scházejí u autobusu do Mařenic, kde popíjejí buď u Břicháčků nebo u Haskiho  (je nutno podotknout, že u Břicháčků dvakrát došla oblíbená jedenáctka Kozel, což je značný prohřešek). Občas naše malá pivní skupinka využila ochoty paní Evičky z nadějské haciendy a nechala se odvézt autíčkem do hospůdky Pod přehradou v Hamru. Kladem je tam dobré svijanské pivo a příjemné posezení venku (taky je to hospůdka velmi frekventovaná – je na cyklostezce a z přehrady to do ní není daleko).



Chalupáři z Trávníka a Naděje i letos praktikují sobotní posezení a sudu s pivem  pod záminkou, že někdo má kulatiny či provdává děti a je proto ochoten ten sud zaplatit. Samozřejmě, že se mu za to dostane od účastníků vděku obvykle ve formě dobrého alkoholu. Občas někdo koupil sud i na počest narození vnuků či pravnuků, ale nedávno jsme se dohodli, že to je přehnané a že stačí ty oslavy kulatin. Ono se tak prázdninové termíny snadno vyčerpají a došlo i k tomu, že se slavilo i rok po jubileu dotyčného.  S přibývajícím věkem některým počet vypitých půllitrů klesá a tak se stalo, že byla na neděli vyhlášena dopitná a účastníci měli co dělat, aby to, co sudu zbylo, vyprázdnili. Ono to vypadá, že se ty oslavy konají kvůli popíjení piva, ale je nutno si uvědomit, že se tak už po desítky let scházíme jako parta, kde se probere kde co a kde zvláště naše chalupářky si proberou své ženské záležitosti.



Samozřejmě s podzimem tyto sleziny přestanou a těm pár chalupářům, co jsou tu natrvalo, a kteří chodili dvakrát či třikrát do týdne do zrušené hospody, vznikl problém. Ale na jeho řešení se již pracuje. Jeden z nás má u chalupy nepoužívanou garáž, kterou předělává na malou klubovničku, kam si ti vytrvalci mohou po letní sezóně donést pár láhvinek a popovídat si v suchu.



Také náš Spolek měl členskou schůzi, kde se sešlo skoro 60 % členů. Zúčastnili se i představitelé zastupitelstva a městského úřadu naší vesničky střediskové – Cvikova. To bylo dobré, protože se hlavně řešily otázky údržby obecních cest, prořezu náletu kolem cest, umístění a odvozu popelnic a kontejnerů nebo odchytu toulavých psů a koček. V řadě případů však zůstal Černý Petr u chalupářů, kteří odkládají do popelnic na domácí odpad i stavební suť nebo starou elektroniku, kterou je možno zdarma odevzdat ve sběrném dvoře ve Cvikově. Problémem zůstává rychlá jízda aut na silničce do Naděje, kde je sice značkou omezena rychlost na 40 km/h, ale to dodržují jen místní.



No a pár vět pro legraci.

Muži zkrátka patří k těm šťastnějším lidem, protože:

Celý život jim zůstane jedno příjmení.


Lidé jim nikdy nezírají na hrudník, když s nimi mluví.

Spodní prádlo pro ně stojí 90 korun za 3 kusy.

Nikdy jim na veřejnosti nepadá ramínko.

Prostě nevidí, že mají zmačkané oblečení.

Mohou nosit kraťasy bez ohledu na to, jak vypadají jejich nohy.

Každá věc na obličeji má svou původní barvu.

Holit si musí jen obličej a krk.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]