2. ledna 2019

Velikonoční ostrov\? Ne. Trávník!


V horní části Trávníka se objevila zajímavá skulptura – viz obrázek. Autor, od nedávna také trávnický chalupář, je emeritní baletní mistr Igor Žukov – evidentně umělec mnoha žánrů.

Igor se narodil v r. 1959 v ruské Kazani. Po vystudování Státní baletní akedemie působil jako solista baletu ruského Státního divadla opery a baletu v moha rolích klasického i moderního baletního repertoáru. V období h 1987-1989 hostoval ve slavném  Bolšom Těatre v Moskvě. letech 1992 až 1994 působil ve známem Šmokově komorním baletu v Praze. 
V r. 1994 se stal sólistou baletu našeho Národního divadla, kde  vytvořil řadu rolí a věnoval se i pedagogické činnosti.Spolupracoval i se slavnými světovými baletními mistry jako byl Njurejev nebo náši bratři Kyliánové. V r. |2010 odešel do zaslouženého důchodu. Ať se mu u nás líbí.
 Se svou partnerkou zvelebuje tahradu u trávnickéchalupy a, jak vidíme z obrázku, dovede vytvořit i sochařská díla. |Jak sochu pojmenoval, nevím. Ale náš kanadský kamarád Lexa po shlédnutí obrázku poznamenal, že jde o sochu Smutný  chalupář, kterému zavřeli  hospodu v Trávníku.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]