10. ledna 2020

A zase jednou aktuality


Řada našich chalupářů (včetně našeho dopisovatele Lexy z Kanady) kdysi bydlela v Praze na Letné. Tak snad nepohrdnou zajímavou informací. Architekt Lukeš, pracující v kanceláři prezidenta republiky na Hradě, pořádá jakési architektonicko-vědní vycházky po Praze, obvykle následované knížkou. Těsně před vánoci vyšla jeho knížka Psí vycházky 6. Je věnovaná větší části Letné (spadající do katastru Bubenče a Holešovic).  V knížce je vždy hodnocení určité ulice či domovního bloku s podrobnostmi o architektonickém řešení zajímavých domů. Za přečtení určitě stojí. Uvedu jen citát o Ovenecké ulici:

Ovenecká ulice patří k nejkrásnějším v Praze. Její bubenečskou část u Stromovky zdobí alej stromů a také předzahrádky po obou stranách. 


Naší spisovatelce a scénáristce Petře Soukupové (z chalupy v Naději, která kdysi patřila pražskému zastoupení švédského výrobce kuličkových ložisek SKF) vyšla nová (už asi osmá)  knížka pro starší děti  - Klub divných dětí.


A několik z nás si připomíná, že spolufinancovali starostu Varnsdorfu (toho času ve vyšetřovací vazbě), protože jim v místní části Studánka (na silnici k Rumburku) naměřil starostův radar nedovolenou rychlost. Takže Varnsdorf si musel zvolit nového starostu (na této místní úrovni probíhá vyšetřování vazebně, na vládní nikoliv). No tak se můžeme pochlubit, že se jím stal náš soused chalupář Roland Solloch z Naděje. Psal jsem o něm zde v říjnu 2017. Přejeme mu v nové funkci zdar (snad na nás teď ten radar bude milostivější).


Na trávnické stráni před pár lety v létě stanoval na zakoupeném proužku pozemku Kanaďan Slávek. Nyní ten proužek vlastní dobrý kytarista Matěj z Brandýsa (už jsme ho poznali u letních ohňů). Zatím tam dojíždí do maringotky, ale určitě to místo bude dál vylepšovat. Má tam nejlepší výhled z celého Trávníka.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]