22. ledna 2020

Až nás půjdou miliony


Posledních pár let čteme o imigrantech do Evropy, někteří to kritizují, jiní se podílí na zachraňování těchto poutníků v přetížených gumových člunech a bojují třeba s italskými úřady, aby ti poutníci za lepším mohli vstoupit na evropskou půdu. Záměrně píši evropskou, protože cílem je Evropská unie. Připravte se na miliony migrantů kvůli klimatu, varoval komisař OSN. To bude konec národních států.

V našich mediích se nedočtete, že v Evropském parlamentu je už dnes nad vchodem pro návštěvníky vytesáno: “Národní nezávislost je největší zlo našich časů. Odstranit je může jen federální svaz národů.” Bylo to možno vypozorovat i na nedávném zasedání EU. Tam náš premiér pracně hájil požadavek, abychom mohli mít i nadále jaderné elektrárny (když náš mocný soused přechází jen na obnovitelnou energii a energii z jádra jako obnovitelnou neuznává). A vlaječky svých zemí prý nesmí poslanci na svých stolečcích mít …

Ale vraťme se k té imigraci. Píše se o tom, že do Evropy přišlo od r. 2015 přes milion imigrantů. Pokud se podíváme do antropologických spisů, tak je dnes nesporné, že se lidé vyvinuli z humanoidů (když neřeknu rovnou – z opic) někde v Africe, odkud se rozšířili po celé zeměkouli. Takže by se o imigrantech dalo říci: „Pro velký úspěch se opakuje.“ Tehdy se ovšem nedalo mluvit o rasových, náboženských či intelektuálních rozdílech.  To přišlo později a způsobilo to potíže.

Pokud se totiž podíváme v dějinách na pojem stěhování národů, tak to moc mírové neprobíhalo. Židé se po útěku z Egypta toulali 40 let po Sinajské poušti, ovšem pak vtrhli do úrodného Kanaanu a vymlátili odtamtud Filištínské.  Attila „bič boží“ vtrhl z východních stepí do Evropy a výsledkem byl pád říše římské. Tataři vpadli do Evropy, dost tu řádili a vrátili se do Asie, když jim umřel náčelník Džingischán. Podle moravské verze se vrátili proto, že pod Svatým Hostýnkem je naše vojska pobila za pomoci Panenky Marie. Po pár stoletích zase postupovali do Evropy Turci a zastavila je až porážka pod Vídní. Při tom vtrhávání se vítači moc nevyskytovali (ono ti vtrhávači o vítání ani moc nestáli). Cikánské kmeny ve středověku do Evropy infiltrovaly z Indie bez boje a zůstaly zde dodnes, ovšem s úplnou asimilací to není valné.

Ale i naopak  - stěhování národů z Evropy se taky moc nevyvedlo, Cortés a Pizzaro poněkud vymlátili národy v Jižní Americe, v Severní Americe se evropské invazi neubránil ani Sitting Bull a zbylí Indiáni byl zahnání do rezervací.  Pak tam dováželi černochy z Afriky jako otroky pro plantáže. A tak vznikli míšenci - kreolové, mestici či mulati. 

Takže zkušenost se stěhováním národů moc dobrá není. Číňané to pochopili už před tisícem let a radši si kolem sebe postavili zeď. U nás to přistěhovávání do pohraničí pár století celkem klapalo, dokud nepřišel Führer a nezblbnul naše Henleiny a K.H. Franky. Pak už nikdo nechtěl riskovat soužití dvou národů a tak jsme se v pohraničí mohli usadit my – chalupáři.

Ovšem někteří dnešní politici nic nepochopili a nic se nenaučili, takže na rozsáhlou imigraci suverénně prohlašují: My to zvládnem – Wir schaffen das!. Jistě si výrok Andělíny Merkelové pamatujete. S postupujícími armádami vetřelců se kdysi dalo bojovat, při tomto přístupu jen zíráme, jak se milion doslovně naplavených ne-evropanů s jinou mentalitou a jiným náboženstvím tady usazuje.


Dnes je to ovšem jiné než při stěhování národů, tehdy postupovala nejdříve vojska. Ti imigranti se stěhují, protože zjistili, že v Evropě „lítají pečení holubi do úst“. Tedy ne doslovně, ale ve formě ubytování zdarma a výplatě sociálních dávek bez nutnosti pracovat. A strava je tu vydatnější než sušené datle. A protože ty dávky v západních evropských zemích jsou větší než třeba naše penze, tak zájem o usazení u nás je zatím mizivý. A když to některé křesťansky milosrdné duše zkusily a dovezly sem několik syrských katolických rodin, tak ty se po pár týdnech stejně přesunuly za těmi vyššími sociálními dávkami jinam. Tak doufejme, že to nějaký pátek vydrží, aniž by nás čekalo nařízení – kdo má byt a chalupu, tak musí jedno z toho uvolnit pro přistěhovalce.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]