21. května 2021

Kunratické rybníky (jak my říkáme - Na hrázích)

Řadu let je naši chalupáři využívali ke koupání (zajet tam na kole bylo snadné). Ovšem tato idyla skončila. Rybníky totiž patří soukromníkovi, p. Ladýřovi, a používají se pouze k rybolovu. Rybáři mohou získat povolenku u správce rybníků  (spravce@kunratickerybniky.cz), ale koupání či jízda na lodičkách je vyloučena a vloni došlo v jednom případě i k zásahu Policie ČR.

Vysvětlení  podává majitel toto:

Dle zákonů pozemky, rybník (bez vody) a ryby v něm jsou v soukromém vlastnictví oprávněného vlastníka. Voda však ničí není a na tu si nikdo vlastnické právo dělat nemůže. Koupání a ježdění na člunech by tedy teoreticky vlastnické právo nikoho narušit nemělo, kdyby…. plavání neprobíhalo nad soukromým pozemkem a kdyby nenarušovalo podnikání oprávněného vlastníka.

Ano, ano, časy se mění, co bylo, není.

Letos již proběhlo zarybňování rybníků a to pstruhy potočními a pstruhy duhovými. A pokud je něco soukromé, tak se s tím dá podnikat. Rybářští nadšenci si mohou zakoupit povolenky k rybaření separátně pro dolní a horní rybník, a to jak jednodenní, tak vícedenní či dokonce roční. Ceny neumím posoudit, nejsem rybář. Podrobnosti se dozvíte na web stránkách

https://www.kunratickerybniky.cz/

Pokud vím, tak mezi místními chalupáři je určitě méně rybářů než milovníků koupání. Takže bohužel s koupáním Na hrážích  je utrum, rušili bychom ryby a možná se rybářům zapletli do vlasců. Tak si zavzpomínáme a zopakujeme – můžeme se přece koupat v lesní přehradě u Naděje (tu zatím nikdo nezprivatizoval), ovšem chce to být krapet otužilý. Za našich mladých let jsme takoví byli.

 


Komentáře:
Socialisticti rybari v mokrovratech to nekdy pred 70-ti lety resili tak, ze na vsechny vstupy do rybnika navezli hnuj. A to mely nedaleko deti pionyrskej tabor.
 
Kdyby po koupajících nezůstával nepořádek, tak by majitel rybníků nezakázal koupání. Víme to přímo od něj.
 
Škoda, že to ten majitel nevyhlásil veřejně na webu.
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]