9. ledna 2022

Tak jsme se konečně dočkali

 Dva tři roky se na schůzích našeho spolku diskutovalo, že po silnici ze Cvikova jezdí Trávníkem auta zbytečně rychle. Město argumentovalo, že tu občas městští policisté měřili rychlost bez zjištění pochybení a že k nehodám nedochází. To se sice dodatečně vyvrátilo doložením závažné nehody (psal jsem tady o tom v říjnu 2021). Ovšem i z vlastních řad byli pochybovači, kteří dokladovali měřením stopkami, že řidiči jezdí vlastně slušně.

Ti, co bydlí těsně u silnice, měli jiný názor a když jsme někdy čekali na autobus do Mařenic, mohli jsme sami podle zvuku motorů dobře odhadovat, kdo jel nedovolenou rychlostí.

 

No a s novým rokem jsme se dočkali.  

 Na vjezdech do Trávníka je instalovaný radar, který řidiči ukáže jakou rychlostí jel. Pokud dodržel rychlost, předepsanou pro obce, dočkal se na displeji úsměvu, pokud rychlost překročil, uviděl zamračení.

    

Tak snad se v letní sezoně už nebudeme bát, že nějaký bezohledný řidič srazí neopatrné dítě z chalup u cesty. Děkujeme za provedenou instalaci radaru.


Komentáře:
Na vjezdech do Trávníku jsou ty měřiče zcela na nic. Tam nikdo prakticky nechodí. Proč nebyly měřiče nainstalované až těsně před autobusovou zastávku a z druhé strany někde naproti "zámečku"? Takhle to absolutně nemá smysl, protože většina aut projíždí obě zatáčky Před Trávníkem pomaleji a naberou rychlost až poté, co minou tato místa s měřením! To umístění musel vymyslet někdo, kdo se ale ani trochu nezamyslel!
 
Tenhle přístup potvrzuje postoj těch řidičů, co uberou rychlost, jen když vidí policajta. Bohužel po té silnici v celé délce chodí obyvatelé třeba s odpadky do kontejnerů za bývalou hospodou.
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]