29. dubna 2007

Čahoun na chůdách

V únoru r. 2002 slavil náš „čahoun“ Eda šedesátiny (v našem oblíbeném lokále u Břicháčků v Mařenicích). Náš Pan učitel všeuměl mu se svými žáčky v ručních pracích (či jak se tomu dnes říká) vytvořil dárek – dokonalé chůdy, aby se prý občas mohl podívat kamarádkám do očí. Na okraj lze podotknout, že takové dárky zhotovil i řadě dalších šedesátníků (naslouchátka pro nahluchlého Ládíka, elektrický Fortopor pro Forpase, přenosný pisoár pro Vsakováka apod.).

Termín oslavy byl památný i tím, že páteční dojezd na chalupy byl jen pro silné povahy – k večeru začalo silně sněžit a naši silničáři jako obvykle nestíhali, takže mladoboleslavská dálnice byla nesjízdná a zablokovaná a jízda po silnici přes Českou Lípu trvala místo obvyklé jeden a třičtvrtě hodiny dvojnásobek, když před každým kopečkem byla zácpa a vyjíždělo se jen se řetězy nebo s jemnou nohou na plynu.

No a slovo dalo slovo a výsledkem byla sázka o sud piva s naším kytaristou Honzou, že na chůdách nedojde z Mařenic do Trávníka – asi 3 km. Jenže to neznáte Hadimršku (vlastně těžkého atleta Edu).

A tak se jednoho krásného srpnového sobotního odpoledne sešli Trávnicko-Nadějští chalupáři v Mařenicích, aby byli svědky slavného pochodu. Pravidla stanovovala, že má náš borec možnost cestou odpočívat, ale nesmí se nohama dotknout země (bylo dovoleno sednout si na patník nebo na doprovodné nemocniční křeslo na kolečkách, které náš Pan učitel pro tuto příležitost zajistil). A vyrazilo se.

Dlužno podotknout, že gumové patky na chůdách vydržely povrch silnice jen kilometr na rozdíl od Edy, který nejenže sázku vyhrál a došel (na cvakajících kovových patkách chůd), ale přes konstatování, že sázku vyhrál, když došel ke značce TRÁVNÍK, pokračoval až k Trávnické kapličce. Poslední metry dokonce na chůdách běžel!

Sud byl pak slavnostně vypit při večerním táboráku na zahradě u Forpasů.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]