3. ledna 2008

Novoroční vycházky

Je už taky několikaletou tradicí, že se na Nový rok odpoledne vyjde hromadně ke zřícenině hradu Milštejna za účelem pojezení opečených buřtů a popití grogu.

A jako všechno (či skoro všechno), co zdejší chalupáři dělají, je to proorganizované. Každý z pánů nese v ruksaku pár polínek, láhev s vodou, hrnky, rum, buřty a ostatní propriety jako ešusy, kotlík a podpalovací propriety. Někteří zvláště žíznící si na dlouhou cestu berou i láhvinku Svijanského (populární je Baron s 15O).

Ve skalní bráně se rozdělá ohníček (dnes již raději dva – protože grog s kapkami tuku z buřtů není to pravé – ověřeno před pár lety) a v kotlíku se povaří voda na grog. Nad druhým ohníčkem se opékají buřty. Samozřejmě, že po ukončení obřadu se sesbírají odpadky do igelitového pytle (aby vrabci nezobali) a odnesou do kontejneru v Naději.

Dříve měli někteří problém, když hned po Novém roce začínal pracovní proces, ale jak se většina party dostala do důchodového věku, je pohoda, protože do Prahy je možno odejet až příští den (či dny) po úplném vystřízlivění! Někdy přijdou i spřátelení chalupáři z Mařenic či Dolní Světlé. No novoroční vycházce na Klíč se to sportovně nevyrovná, ale po protančeném Silvestru je to v našem věku slušný výkon a na zdravém vzduchu.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]