24. srpna 2008

Nechcete se zúčastnit?

V září v našem okolí proběhnou dvě zajímavé akce.

V pátek 5. září se bude již po šesté konat u Ledové jeskyně Noc netopýrů. Seznámíte s při ní s našimi netopýry a zajímavostmí o Ledové jeskyni. Akce proběhne od 9 hodin večer do půlnoci. Je nutno mít s sebou baterku.

V sobotu 20 září se koná u pomníku na počest Stráže obrany státu připomínka 70. výročí událostí z r. 1938. Pomník se nalézá na místě bývalé celnice a strážnice na česko-německých hranicích na svahu Luže (přístup z Dolní Světlé po panelové cestě). O pomníku jsem psal v příspěvku ze 17.6.2007. Akce je spojena s výstupem na horu Luž (dopoledne v 10 hodin, odchod z parkoviště u chaty Pod Luží). Vlastní vzpomínková slavnost se koná odpoledne od 13.30 u zmíněného pomníku. Bude zde vojenská stafáž v historických uniformách.

A na upozornění organizátorů - Čs. obce legionářské - ještě doplňuji, že v prostorách České hospody v Heřmanicích proběhne v rámci akce 20.9.2008 od 10 do 16 hodin výstavka historických uniforem, fotografií a dalších vzpomínkových materiálů. Bude zde možno zakoupit i publikace k dané tématice.

Máme tedy letos rok spíše neblahých výročí - 1938, 1948 a 1968.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]