18. září 2008

Rozhlížíme se po Trávníku

Již několikátý rok se na loukách kolem Trávníka pasou krávy. Jsou to masná plemena limousine a charolais, která jsou vůči chladu odolná. Na poslední zimu bylo stádo převezeno do lepších podmínek. Kdyby se totiž opravdu potřebovalo ve stájích víc ohřát, tak v Trávníku má smůlu. Bývalý kravín je jen ruina.

I některé domy dosti zchátraly – na obrázcích jsou domky, kdysi patřící místním Mládkovým a Pivoňkovým.

Přitom řada chalup je udržovaná v ukázkovém stavu.

Ale kladem je, že letos byla opravena trávnická kaple (po loňském upozornění na špatný stav na schůzi Občanského sdružení se věci daly do pohybu). A tak došlo k opravě a malování fasády a ke zřízení plotu kolem památečního kříže.

A na závěr postesknutí - během letošního léta došlo v Trávníku a Naději ke čtyřem vloupáním do chalup, kdy nic netušící majitelé spali v patře, zatím co nezvaní návštěvníci vypáčili v přízemí větrací okénko, otevřeli si okno a porozhlédli se - po penězích a po jídle. V jednom případě v noci třikrát (vždy po hodině) zvonil domovní zvonek, pak se teprve zřejmě k ránu uskutečnilo vloupání.


Komentáře:
Domnívám se, že věci kolem kapličky se daly do pohybu především díky novému faráři a dovoluji si upozornit na fakt,že plot kolem křížku zbudoval na své vlastní náklady jeden Nadějský občan. Šajtar
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]