5. ledna 2009

Co se stalo, přihodilo ...

Pochod Hospodami Lužických hor se uskutečnil v pondělí 29. prosince na plánované trase za slunečného mrazivého počasí. Na doporučení našeho pana učitele jsme se vydali z Rousínova nejkratším směrem k restauraci u Vomáčků ve Svoru. Ta nejkratší cesta vedla přes pastvinu. Nebezpečím byl pouze elektrický ohradník, protože stádu krav byla asi taky zima a věnovaly se chroustání sena a nás si nevšímaly. Forpas sice zamluvil posezení v hospodách, ale protože popletl telefony, vždycky jsme přišli jinak než nás čekali. Přesto jsme úspěšně absolvovali 16 km pochodu a piva od polotmavého 14-stupňového pražského Granátu přes 13-stupňové Svijany, 11-stupňový Gambrinus Excelent po skoro desetistupňový českobudějovický Pardál.

Silvestrovské sezení se konalo jak v penziónu U Naděje v Trávníku, tak v restauraci U tří lip v Mařenicích. V Naději byl Silvestr pojednán jako diskotéka s odrazovou otočnou koulí (viz obrázek). V Mařenicích byl program zpestřen vystoupením houslisty p. Šporcla a skupiny Šum svistu, obé v laskavém podání personálu restaurace (viz druhý obrázek).

Konal se rovněž pravidelný výstup na Milštejn na Nový rok, spojený s vařením grogu a opékáním buřtů. Vzhledem k minimálnímu sněžení v tento den (pořádně sněžit začalo až v sobotu 3. ledna) se akce plně zdařila. Pohodu dokumentuje třetí obrázek.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]