23. dubna 2009

Pozor, krade se

Ale specializovaně. Vloni v Naději vyhořela chalupa, asi si vzpomenete na obrázky. V prosinci jsem na blogu zmínil, že se chalupa obnovuje. Před několika týdny u chalupy postavili lešení. Co čert nechtěl, přes noc zmizelo! A aby toho nebylo málo, tak asi za týden se zloději (ti samí?) vloupali i do vlastní chalupy, kde měla stavební firma kompresor. Taky zmizel.
No a dnes tu byla policie opět. V Trávníku nechává nový majitel už několik týdnů renovovat dům po bývalém místním hajném. V noci na dnešek se zloději podívali do zamčené kůlny a odvezli si dvě míchačky a další stavební nářadí. Máme tedy co do činění se specialisty na stavební zlodějnu. A dobře informovanými a dopravně vybavenými k tomu. Lze důvodně předpokládat, že předem musel být uskutečněn dopravní průzkum místa, ověření, co by se dalo odvézt a zpeněžit, spolu s vyhodnocením vnímavosti sousedů a případných psích hlídačů v okolí.
Pokud se budou ve vašem okolí pohybovat neznámé osoby či vozidla, pokuste se je nenápadně vyfotografovat, případně alespoň zapsat poznávací značky takových vozidel. Může to pomoci policii. Ovšem pochybuji, že se výtěžek takových specializovaných krádeží zpeněžuje někde v okolí. Může jít o bandu s větším akčním rádiem, nedej pánbůh dokonce možná i s místními detašovanými informátory.
A další dodatek - v noci na 28.4.2009 ukradli v Naději u trvale obývaného domu motorovou čtyřkolku!

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]