28. června 2009

Jinde jsou záplavy, tady padají stromy

V Česku nastalo období dešťů. Ne že by v Trávníku a Naději pršelo o moc méně (dokonce to čvachtá pod nohami i na travnatém svahu), ale záplavy zatím nemáme. Je zavlaženo a celkem teplo, tak by mohly růst hříby (i když ten jeden, co je hodně sbírá - jo Karas mu říkají - povídal, že sice rostou, ale daleko od sebe).

Hlavně ale se nám tu lámou stromy. Těsně u cesty nad zámečkem rostl stařičký buk, dole hodně vykotlaný. Na začátku června jsem přiloženou fotku poslal na cvikovský městský úřad s prosbou, aby s tím ve spojení s lesáky něco udělali, protože jsem měl pocit, že to brzo spadne (a po cestě jezdí auta z osmi okolních chalup).

Než ovšem zasáhli lidé, zaúřadovala příroda. V úterý 23. června brzy ráno se tu přehnala vichřice (zastavila i provoz na trati ze Svoru na Jedlovou) a dotyčný strom to nevydržel a spadl (pochopitelně na cestu - viz druhý obrázek). Naštěstí kolem páté ráno je na této lesní cestě provoz minimální, takže se nic nestalo. Dneska už je spadlý strom rozřezaný a cesta uvolněná.

Zato včera odpoledne jsme z ničeho nic slyšeli zapraskání a zase u té nešťastné cesty se rozlomila stařičká třešeň (na cestu spadla jen kouskem) - viz třetí obrázek.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]