26. července 2009

Setkání sousedů

Tak se letos podařila nová letní akce - v sobotu 25. července se v Trávníku konalo „Setkání sousedů“. Od odpoledne do pozdních hodin u penzionu U Naděje vystupovala hudební skupina Stará almara, kterou vede znalec původní americké country muziky, muzikant a hudební publicista Martin Žák (spoluchalupář z Naděje) – viz obrázek, převzatý z webových stránek skupiny. Skupina Stará almara hraje původní americkou old-time country muziku s českými texty. Součástí akce byly i indiánské melodie a taneční vystoupení několika tuzemských indiánek.

O vystoupení byl velký zájem a obecenstvo tvořili nejen chalupáři z Trávníka a Naděje, ale i řada cvikovských občanů všeho věku. Odpoledne si nejvíce užily děti, které i na mokré trávě na hudbu s nadšením tančily.

Počasí bylo jediným minusem akce, takřka každou hodinu se strhl čtvrthodinový liják, naštěstí se účastníci mohli ukrýt do postaveného vojenského stanu.

Akci se podařilo zajistit ve spolupráci ChKO Lužické hory, Městského úřadu Cvikov (zajištění stanů a stolů a lavic na posezení) a skupinky místních chalupářů, kteří zapůjčené vybavení dovezli, postavili a v neděli po akci zase složili a odvezli. O občerstvení se postarali manželé Liškovi z penziónu. Podle slibu vedoucího skupiny pana Žáka se vystoupení uskuteční příští rok znovu.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]