12. srpna 2009

Sklářství je v problémech

Ale třeba můžeme trochu pomoci tím, že se podíváme na jejich práci.

V naší blízkosti je několik objektů firmy AJETO, kterou zde před časem založil designér Bořek Šípek (zahájení provozu v Lindavě bylo 28. října 1994).

V Lindavě (na konci směrem do Svitavy) je hlavní provozovna, kde můžete v rámci prohlídky sledovat jak pod rukama a rty sklářských mistrů vzniká skleněná krása. Kromě toho je v objektu i Sklářská krčma, kde jsou rovněž dvě sklářské pece a kde můžete popíjet a současně sledovat sklářskou práci, nemluvě o tom, že si za velmi rozumné ceny můžete některé výrobky odvézt. A ti odvážní si mohou i foukání skla sami pod pohledem vyzkoušet (viz první obrázek).

Druhé centrum této firmy je v Novém Boru (na ulici TGM na výjezdu k České Lípě). Zde je restaurant, kde sedíte vlastně za sklem kolem sklářských pecí a vidíte skláře při práci. V poledne zde mají cenově velmi atraktivní menu. Ještě poznamenám, že se jí ze skleněných talířů. V objektu je dále sklářské muzeum a ve vedlejším objektu je vzorkovna a galerie. Parkoviště je přímo ve dvoře. Druhý obrázek restaurace se sklářskými pecemi jsem si vypůjčil ze stránek www.ajetoglass.com , kde najdete mnoho dalších informací.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]