30. prosince 2009

Nic není jako dřív ….

Již jsem psal o tradičním vánočním pochodu starých pánů z Trávníka a Naděje hospodami Lužických hor. V r. 2008 to byl 16 m dlouhý pochod se zastávkami ve 4 hospodách. Na letošek byl naplánován pochod kratší (asi 12 km) ovšem s možností zastávek až v 9 hospodách.

Pochod se konal 29. prosince za krásného slunečného dne na čerstvě napadlém jiskřícím sněhu. První plánovaná hospoda byla neplánovaně zrušená před naším příchodem, takže jsme postupně navštívili 3 hospody v Horní a Dolní Světlé. Pak ovšem nastal kolaps - staří pánové hodili flintu do žita. Sedmdesát procent pánů zůstalo ve třetí hospodě 3 hodiny sedět, aby dočkali poslední autobus, kterým se vrátili do poslední plánované hospody na místo startu – do Trávníka. Dva z účastníků odešli o něco dříve z této hospody přes Hamr přímo domů a jen dva stateční došli do Trávníka po svých včetně zastávky v hospodách v Mařenicích.

Kromě smutného poznatku o lenosti většiny účastníků jsme cestou zaznamenali, že u přehrady byla vybudována pěkná informační tabule s barevnými fotografiemi, plánky přehrady a celou historií jejího vybudování - viz obrázek.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]