1. ledna 2010

Rok 2009 skončil, rok 2010 začal

Tradice se mají dodržovat a chalupáři z Trávníka a Naděje to dobře vědí. Je vůbec pozoruhodné, že tato parta asi 40 lidí drží pospolu už od šedesátých let (někteří vlastně už od svého dětství v letech padesátých). V mládí to byly šiškové války, společné koupání na přehradě a společné tancovačky. Již tehdy jsme se na Silvestra scházeli v místní osvěžovně.Pak po řadu let následovaly společné Silvestry u někoho v chalupě.

V posledních deseti letech jsme se na Silvestra scházeli v Mařenicích, většinou v útulné hospůdce U tří lip. Loni a letos začala vznikat nová tradice a Silvestr se slaví v penziónu U Naděje.

Letos se nás sešlo asi třicet a společné papání a popíjení bylo zpestřeno velkou tombolou (účastníci dodali do tomboly na 60 výher – od uzeného tzv. Tondova kolena přes minitelevizor po různá trička, chňapky, víno či utěrky – viz první obrázek). Jen minitelevizor se tahal z osudí na třikrát, protože dvakrát (!) si ho vylosovala rodina svého dárce, který ho pochopitelně odmítal. Předpůlnoční scénku nastudoval známý produkční Saša a to na téma jak bojovat s prasečí chřipkou – viz druhý obrázek. Po půlnočním odpalování raket pokračoval tanec na třetím obrázku. Bohužel až po odchodu většiny zúčastněných v malých ranních hodinách přišlo nečekané velmi atraktivní vystoupení tureckých břišních tanečnic (z party mladých, kteří byli v penziónu přes Nový rok).

Tradice pak pokračovala na Nový rok společným pochodem na zříceninu Milštejna, kde se konalo opékání buřtů a vaření grogu. Rovněž tato akce, která nahrazuje dávné obřadní novoroční koupání vybraných jedinců na přehradě, se koná snad již po dvacáté. Pohled do skalní brány je na posledním obrázku.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]