21. března 2010

Cvikov myslí i na rekreanty

Řadu let jsme na jednání se orgány města Cvikova těžce nesli, že sběrný dvůr sloužil pouze občanům s trvalým pobytem ve městě, ale od rekreantů byl vyžadován za uložení odpadu poplatek (stanovovala to vyhláška města Cvikov č. 1/2003). Od letošního roku platí nová vyhláška č. 1/2010 z 21.1.2010

o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Cvikova

která původní ustanovení mění ve prospěch rekreantů ve čl. VI, odst. 3 takto:

3. Sběrný dvůr je určen k shromažďování stanovených odpadů vzniklých činností zejména fyzických osob, které mají trvalý pobyt na území města nebo jsou vlastníky stavby určené nebo sloužící k individuální rekreaci, ve které není hlášena k trvalému pobytu žádná fyzická osoba.

Podrobně si celou vyhlášku (definice odpadu, označování kontejnerů, vymezení, který odpad patří do sběrného dvora atd.) můžete prostudovat na web stránkách města Cvikov a to v části Úřední deska / Vyhlášky.

Po uskutečněném navýšení počtu nádob a kontejnerů na komunální odpad lze říci, že jak v Trávníku tak v Naději se pořádek v místech, kde jsou situovány, výrazně zlepšil. Věřím, že i umožnění využívání sběrného dvora pro rekreanty bude přínosem.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]