22. srpna 2010

Den sousedů se vydařil

V sobotu 21. srpna se v Trávníku konal druhý ročník dne sousedů. Na rozdíl od loňského roku nám počasí přálo a tak se akce povedla. Trávnická parta už ve čtvrtek shrabala prostor před penzionem U Naděje (spíš už shnilé seno po sekání na začátku srpna) a protože se to nezdálo dostatečné, tak jeden náš chalupář přivezl motorovou sekačku a druhý přijel se sekacím traktůrkem. Po této úpravě byla plocha v dobrém stavu a v sobotu se mohlo tancovat. Kromě velkého stanu (který jsme vztyčili už v pátek) se další stany a profesionální podium vybudovaly v sobotu dopoledne.

Některé chalupářky napekly koláčky a nanosily ovoce pro děti (pro ty se zdarma čepovala i kofola – také dar jednoho chalupáře), sponzoři dali hodnotné ceny do tomboly a program mohl začít.

Pro dětí bylo atrakcí vystoupení loutkového divadélka a tanečky při hudbě skupiny Stará almara pana Žáka z Naděje, pro děti i pro větší diváky bylo zajímavé vystoupení bývalého mistra Evropy v lasování.

Velkou pozornost poutala tombola, kterou řídil náš chalupář Soudil. Výhry byly pěkné , losovaly se krásné publikace o Lužických horách, květiny, hračky, keramika a potřeby pro kutily. Večer pak akci zakončil táborák a ohnivá show. O atmosféře vypoví více pár fotek.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]