15. listopadu 2010

I na loukách může být legrace

Desítky let působí ve městech sprejeři, kteří „ozdobují“ zdi domů a podchodů (ovšem i vagony metra a železnic) svými většinou pochybnými výtvory, tak zvanými graffiti. Málokdy se jedná o výtvory umělecké, většinou jde o klikyháky (identifikující mezi těmito "tvůrci" svého autora).

Na venkově se taková čistá zeď najde jen těžko. Ovšem když se rozhlédneme kolem sebe, tak zrovna v našem okolí se jeden podklad pro ozdobení vyskytuje. Jsou to kulaté balíky sena, které se na některých loukách vyskytují až do příštího roku. Posekání je podmínkou dotací pro majitele takových luk (o tom už jsem před časem ve spojení s ochranou chřástalů psal), ale výplata dotací se zřejmě neváže na konzumaci sklizeného sena dobytkem.

A tak se v cizině (a prý už i u nás) objevují pomalované balíky nebo balíky, uspořádané do skulptur. Na přiložených obrázcích uvidíte pár ukázek, co se dá vytvořit. Pomalování by možná dobytku nechutnalo, ale dá se nahradit i umístěním plastikových očí, nosů a tlamiček, jak to na jednom z obrázků je vidět. A skulptury? Ty jsou poživatelné určitě. Možná, že zájem o takové atrakce přinutí dobytkáře nenechávat seno na loukách shnít.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]