21. listopadu 2010

Pohoda v lese

Při takovém hezkém počasí, jako donedávna bylo, je v podzimním probarveném lese krásně. Ovšem pánové, donucení rodinou k procházce, obvykle volí takovou cestu, aby nebylo možno ji absolvovat bez zastavení v některé útulné hospůdce třeba na Horní nebo Dolní Světlé.

Ale natrefit hospůdku přímo v lese? To je asi utopie? Není – na Moravě – v Jeseníkách - takovou mají. Na obrázcích je tento lesní bar. Je k dispozici nealko pití, oplatky, kafe s plynovým vařičem, klobásky a špekáčky v chladícím boxu, pivo, slivovice, rum! Pití je chlazené protékající vodou z potůčku. V krbu s vedle připraveným dřevem, chrastím a sekerou, si můžete ty špekáčky opéci. Prostě v tomto lesním baru je vše, na co si vzpomenete.

Ale co je na tom ještě nejzajímavější? To vše funguje bez jakékoliv obsluhy (!), platí se do kasičky (a je možno si v ní i rozměnit) – jak to dokladuje další obrázek.

A to stále ještě není všechno – o hodný kus výše cesty do kopce je dokonce v potoce vydlabaný špalek s pitím – zadarmo! To vidíte na vedlejším obrázku. Kousek dál je stoleček s lavicí, odkud je vyhlídka na Jeseníky. A najdete tam i v krabici připravený dalekohled.

Nevím jestli by si někdo v našem okolí troufl tak důvěřovat procházejícím turistům. Majitel této osvěžovny spoléhá na poctivost návštěvníků. Ale klobouk dolů - tato lesní restaurace prý už funguje dva roky, takže návštěvníci asi poctiví jsou. A snad mohu aspoň přibližně naznačit, kde tento zázrak poctivosti funguje – je to v kopcích nedaleko města Jeseník..

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]