11. dubna 2011

Kuchařský koutek Marušky Dobromily II

Blíží se Velikonoce, tak uvedeme dvě nádivky:

První

Ingredience:

10 housek, 125 g másla, 5 vajec, ½ kg uzeného masa, 1 velká cibule, 2 hrsti mladých kopřiv (nebo petrželky), 200 ml mléka, sůl, pepř

Příprava:

Housky rozkrájíme na drobno a navlhčíme mlékem. Smícháme se žloutky, osolíme, opepříme a přidáme pokrájené kopřivy. Na másle zpěníme cibuli a se zbylým máslem vmícháme do směsi. Z vaječných bílků ušleháme sníh a spolu s nakrájeným uzeným (uvařeným, aby změklo) vmícháme do směsi. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme 40 minut ve středně horké troubě.

Druhý

Ingredience:

10 rohlíků, ½ kg uzeného masa, petrželka nebo kopřivy, 6 vajec, šálek mléka, sádlo, pepř, sůl.

Příprava:

Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vodou z uvařeného uzeného masa, Maso nakrájíme na kostičky, opepříme, přidáme nakrájenou petrželku (kopřivy). Vejce rozkvedláme v mléce. Smícháme vše dohromady a zarovnáme do vymaštěného pekáčku. Pozvolna 40 minut pečeme ve středně horké troubě.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]