11. dubna 2011
Kuchařský koutek Marušky Dobromily II
Blíží se Velikonoce, tak uvedeme dvě nádivky:
První
Ingredience:10 housek, 125 g másla, 5 vajec, ½ kg uzeného masa, 1 velká cibule, 2 hrsti mladých kopřiv (nebo petrželky), 200 ml mléka, sůl, pepř
Příprava:Housky rozkrájíme na drobno a navlhčíme mlékem. Smícháme se žloutky, osolíme, opepříme a přidáme pokrájené kopřivy. Na másle zpěníme cibuli a se zbylým máslem vmícháme do směsi. Z vaječných bílků ušleháme sníh a spolu s nakrájeným uzeným (uvařeným, aby změklo) vmícháme do směsi. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme 40 minut ve středně horké troubě.
DruhýIngredience:
10 rohlíků, ½ kg uzeného masa, petrželka nebo kopřivy, 6 vajec, šálek mléka, sádlo, pepř, sůl.Příprava:
Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vodou z uvařeného uzeného masa, Maso nakrájíme na kostičky, opepříme, přidáme nakrájenou petrželku (kopřivy). Vejce rozkvedláme v mléce. Smícháme vše dohromady a zarovnáme do vymaštěného pekáčku. Pozvolna 40 minut pečeme ve středně horké troubě.Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]