20. května 2011

Kolařský víkend na Malevilu

Malevil je i nadále zajímavým centrem dění v naší blízkosti. Minulý měsíc tam byl dokonce i president Klaus, protože se tam v rámci jeho návštěvy Libereckého kraje konal oběd s funkcionáři kraje.

Ve dnech 17. a 18. června se na Malevilu bude konat tradiční kolařský víkend. Hlavní závody proběhnou v sobotu. Start je na náměstí v Jablonném.

V půl deváté startuje nejdelší kategorie na 105 km. Trasa vede přes Janovice – Rynoltice – pak přes lesy do Dolního Sedla – ke koupališti Kristýna – a opět přes lesy do Petrovic – na hranice – do Oybina – na vrchařskou prémii Hvozd – do Hainu – přes hranice na Valy – Dolní Světlou – na Wache a přes hranice do Waltersdorfu – pak pod Luží do Mysliven – kolem celého Pěnkavčího vrchu k Jánu – dále kolem přehrady přes Hamr do Naděje – a odtud přes Mařenice na Sruby a do cíle na Malevilu.

Kratší kategorie na 60 km má shodnou trasu až do Hainu, pak vede na Babiččin odpočinek a na Malevil.

Nejkratší trasa měří 40 km a odpojuje se z hlavní trasy již v Petrovicích a vede přes myslivnu Na šestce k Babiččinu odpočinku a dolů na Malevil.

Převýšení všech tras je slušné a nejdelší trasa skutečně není pro nějaká ořezávátka. Dopoledne se v areálu Malevilu konají i dětské závody a bude zde i doprovodný program. Dojezdy závodníků se předpokládají kolem sobotního poledne.

Nejblíže pro naše fandění je úsek z Hamru na okraj Naděje a přes Hamerský potok nahoru k bývalému táboru Bonexu.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]