20. října 2011

Nahřívání kostí před zimou

v minulých letech probíhalo v maďarských lázních Sárvár (jak jsem o tom několikrát psal). Letos se naše parta vydala dál ... na tureckou část Kypru (tedy na jeho severní pobřeží) v rámci zvýhodněných zájezdů pro seniory.

Akce se uskutečnila první týden v říjnu a co se počasí týče, bylo skutečně vydařené, asi jako když je v Trávníku abnormální hic. Moře bylo jako kafe, ubytování v bungalovech v areálu pětihvězdičkového hotelu příjemné, stravování uspokojilo i naše gurmány a tak výprava měla výbornou náladu.

Začalo to překvapivě už při příletu na kyperské letiště ERCAN, kdy byl každý z české výpravy obdarován květinou, následovalo vystoupení místního folklorního souboru a projev pana ministra, který naši výpravu uvítal jako první hosty z Česka. Týdenní pobyt se skutečně vydařil a účastníci snesli i trochu vzdušných turbulencí při letu zpátky.

Přiložené fotografie dokumentují uvítání, ubytování, perfektně vybavenou hotelovou pláž a nástup do letadla při návratu.

Jediné, co prý některým účastníkům chybělo, byla možnost večerní návštěvy některé místní taverny. Hotelový areál byl totiž od městečka Kyrenia (po turecku Girne) vzdálen několik kilometrů. Jak se vyjádřil jeden z trávnických účastníků, bylo to něco jako "pobyt v izolovaném přepychovém utečeneckém táboře".

A malý dodatek:

Na web stránce severokyperské televize BRT jsme našli informaci o uvítání našich cestovatelů. Důvodem bylo, že se jednalo o první charterový let z ČR na turecký Kypr a počet zemí, odkud se na severní Kypr létá, tak vzrostl na 15. Vítání se zúčastnili:
jejich předseda vlády Irsen Küçük, ministr veřejných prací a dopravy Ersan Saner a ministr pro turistiku a kulturu Ünal Üstel.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]