2. prosince 2011

Kuchařský koutek Marušky Dobromily III


Vánoce a nový rok se blíží - tak něco na polechtání chuťových buněk.
Kostky Ingredience: 175 g pistáciových oříšků
100 g nasekaných mandlí
20 g másla
600 g hořké čokolády
200 g mléčné čokolády
200 g nastrouhaných vlašských ořechů
Příprava:Pistácie a mandle promíchat a jemně opéct na másle. Nechat vychladnout. Čokolády (obě) nalámat do rendlíku a ve vodní lázni rozpustit, pak vmíchat pistácie s mandlemi a vlašské ořechy. Nalít do formy (pekáček) na pečicí papír a nechat v lednici ztuhnout. Pak nakrájet na kostičky.
Košíčky Ingredience: 200 g karamelových sušenek Lotus
250 g másla
1 plechovka kond. mléka Tatra Salko
1 balení nasekaných mandlí
Příprava: Sušenky nadrobíme do mísy, přidáme 100 g měkkého másla a uhněteme do těsta. Natlačíme do formiček na košíčky a pečeme 8 minut při 175 oC. Po vychladnutí vyklepneme z formiček.
Zavřenou plechovku Salka ponoříme do vody a 1,5 hodiny vaříme. Po vychladnutí smícháme obsah se 150 g másla do krému. Krémem naplníme košíčky. Mandlovými lupínky krém v košíčcích nazdobíme.
Novoroční čočka (aby se vás držely peníze)
Ingredience: 500 g čočky
50 g másla
1-2 cibule
3 lžíce hladké mouky
ocet, pepř, sůl
4 vejce
sladkokyselé okurky
Příprava: Čočku opláchneme ve studené vodě a necháme hodinu ve vodě namočenou. Pak vaříme do měkka. Trochu vody odlijeme do hrnku. Osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme trochou slité vody osolíme, opepříme a vmícháme do čočky. Chvilku povaříme. Podáváme se sázenými vejci (volská oka) a okurkami.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]