23. ledna 2012

Kde ty loňské fotky jsou ...

V minulých dnech mezi několika z nás proběhla diskuse o zaniklých domech v Trávníku. Podkladů z dřívějška moc není, pár starých pohlednic a katastrální Císařské otisky z poloviny devatenáctého století.

Pak máme k dispozici seznam obyvatel Trávníka z r. 1948 a na internetu jsou letecké snímky z r. 1954. Když tyto podklady porovnáme, vidíme, kolik budov už dnes neexistuje. V seznamu z r. 1948 je u 26 budov poznámka "neobydleno" nebo přímo "bouračka".

Máme proto na čtenáře z Trávníka prosbu: Pokud máte buď záznamy o předchozích majitelích vaší chalupy, nebo pokud máte fotografie z období let 1945 až 1960, mohli byste je zapůjčit pro oskenování do archivu našeho Občanského sdružení? Neporušené vám budou vráceny. Spojte se za tím účelem buď s autorem tohoto blogu (přes komentář) nebo s administrátorem Trávnicko-Nadějského zpravodaje přes tam uvedený kontakt.

Děkujeme předem.

Na ukázku přikládám fotografii svahu Slepičárna v Trávníku.


Komentáře:
Ahoj , dekuji za podněty k naši historii. Rad se přidám s par našimi obrázky a zároveň bych chtěl poprosit o scan Vašich pohledů. Přeji pekny den , Marek Losticky , mlosticky@seznam.cz
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]