2. dubna 2012

Pečeme na chalupářské velikonoce

Moravské, tak zvané dvojctihodné koláčky s dvojí náplní, budou vhodným obohacením velikonoc.
Ingredience
500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 1 vejce, 2 vaječné žloutky, 250 ml mléka, 100 g cukru, 150 g másla, citronová kůra, vanilkový cukr, sůl, mouka na vyválení
Vnitřní náplň
200 g tvarohu, 80 g cukru, 1 vaječný žloutek, 50 g rozinek

Vrchní náplň
500 g švestkových povidel, 50 g loupaných mandlí, rum, 1 vaječný žloutek, 1-3 lžíce mléka

Příprava
Do mísy nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku dáme nadrobené droždí a cukrem a zalijeme trochou mléka. Necháme lehce vykynout. Pak přidáme vejce, žloutky, rozpuštěné máslo, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr a zbytek vlažného mléka. Dobře vymícháme a necháme na teple vykynout. Připravíme si první tvarohovou náplň.Těsto vyválíme a uděláme z něj asi 20 placiček, na které dáme vnitřní tvarohovou náplň, placičky s náplní sbalíme do plochých bochánků a dáme na plech. Po krátkém nakynutí bochánky uprostřed stiskneme a důlek vyplníme druhou náplní z povidel dochucených rumem. Nahoru položíme mandli. Místo mandle můžeme použít žmolenku. Bochánek potřeme rozmíchaným žloutkem s mlékem.Plech vložíme do vyhřáté trouby a koláčky do zlatova upečeme.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]