17. září 2012

Skončila príma sezóna sudů



Protože parta chalupářů z Trávníka a Naděje spolu drží už víc než padesát let je samozřejmé, že se ujaly určité tradice. Před asi desítkou let bylo dohodnuto, že okrouhlá jubilea (tedy padesátiny, šedesátiny atd.) pánů se oslaví společně vždy v letní sezóně. Oslavenec koupil sud piva a připravil pro všechny pohoštění. Postupně se akce rozšířila i na polokulatiny, svatby potomků  a narození vnoučat jen s tím, že v takovém případě dává  dotyčný, co oslavu pořádá, jen sud, ale krmi si každý přinese sám. Samozřejmě, že účastníci spolu s gratulací přinesou oslavenci láhvinky nebo v případě novorozeňátek hračky či dětské oblečky a podobně.
Pro účely těchto oslav dává opakovaně několik chalupářů s větší zahradou k dispozici  koutek, kde je ohniště na grilování (nad které se umístí drátěná  síť – původně prohazovačka na zeminu) a lavice či sedačky.

Všechna příslušná výročí v tom roce jsou pak soustředěna do letních měsíců a náš předseda občanského sdružení stanoví kalendář oslav. V letošním roce bylo těchto sudových oslav devět (pět vnoučat, nějaké pětašedesátiny, jedna promoce a sud za výtěžek tomboly o minulém Silvestru).

No a v sobotu 15. září byl letošní poslední sud. Ještě je dlužno podotknout, že počasí o sobotách přálo, někdy byl chladněji, ale nikdy nepršelo.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]